Сложиха информационна табела за строежа на Зоологическата градина в Пловдив

16:31, 30 юли 15 25 901 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационна табела вече е поставена на мястото, където се изгражда новата Зоологическа градина в Пловдив, съобщи бившата кметица на район "Западен" Десислава Желязкова.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, вчера Желязкова алармира, че природозащитници, посетили строителната площадка, са били нападнати от ръководителя на строежа Иля Гонзалес. Той пък от своя страна обвини екоактивистите, че са го ритали и обиждали.

След вчерашния скандал, който бе потушен с намеса на полицията, днес на пресконференция представители на граждански и природозащитни организации заявиха, че заради липсата на информационна табела и на цялостна ограда, изискуеми по закон, на практика това не е строителен обект. Те оспорват законността на строежа и заради липсата на ОВОС, както и заради допуснати според тях нарушения на процедурата по избор на изпълнител.

На новопоявилата се иформационна табела е записано, че дейностите са на два етапа, като първият - "разчистване на строителна площадка", е започнал на 22 юни 2015 г., а вторият - "откриване на строителна площадка" - на 29 юли 2015 г., т.е. вчера.

"Излиза, че тепърва вчера е трябвало да започват строителните дейности, но те са започнали много отдавна. Да живее законът!", коментира Желязкова.

Припомняме, че кметът на Пловдив Иван Тотев направи първа копка на новата Зоологическа градина на 12 юни 2015 г. Това обаче беше поредният старт, след като още на 24 ноември 2014 г. градоначалникът удари кирка на терена на Зоопарка. Тогава Тотев обяви, че започва премахването на старите клетки за животните, а след това ще се изпълнят външните връзки и ще се пристъпи към откриване на строителната площадка.

На мястото обаче се извършват строителни дейности много по-рано от записаната на информационната табела дата за откриване на строителната площадка, твърдят екоактивистите. В доказателство те прилагат снимки, на които се вижда извършената сеч на дървета, изкопи и излети бетонни фундаменти с арматура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама