ГЕРБ ще иска оставката на Манолова, ако извършва политическа дейност

17:33, 30 юли 15 / Политика 25 728 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нищо не можем да предприемем по правилата за избор на омбудсман, които бяха приети от Народното събрание и процедурата, която беше проведена по възможно най-добрия организационен начин. Това заяви пред журналисти заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов след извънредното заседание на парламентарната им група, предаде репортер на София Topnovini.bg. Изказването на Цветанов е по повод избора на Мая Манолова за омбудсман.

Попитан дали е бил обсъждан вариант за оттеглянето й от поста, Цветанов каза, че би могло да се мисли някакъв вариант, ако омбудманът осъществява или извършва политическа дейност.

"Тогава вече трябва да има някакъв механизъм Народното събрание да отзовава или прекратява мандата на омбудмана. Това са теми, които ще бъдат дискутирани в предстоящите месеци.Би трябвало да има и такава възможност, която да бъде предвидена в закона", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Причината за свикването на извънредно заседание на група Цветанов обясни със  Законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности, който ще бъде гледан на първо четене в петък.

"Трябваше да чуем становището на депутатите от ГЕРБ, които са участвали в комисията. Също така и решенията, които са взети. Има молба на вицепремиера Меглена Кунева утре да бъде разгледан този законопроект", поясни Цветан Цветанов.

По думите му е бил коментиран и изборът на Мая Манолова за омбудсман. Нито един депутат от ГЕРБ не е заявил публично, че е подкрепил Манолова за поста.

"Всички са гласували или за Константин Пенчев, или просто са пуснали недействителна бюлетина, защото смятат, че в момента може да се търси по-добър вариант за омбудсман на страната", поясни Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама