Експертна комисия тази нощ ще решава за поскъпването на тока

17:44, 30 юли 15 / Политика 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер до късно експертна комисия ще работи, за да може утре сутринта членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да се запознаят с подготвения доклад, с мотивите мотивите към него и с проекта за решение, който следобед ще гласуват. Това съобщи пред журналисти председателят на КЕВР Иван Иванов след изслушването му в Комисия за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, предаде репортер на София Topnovini.bg.   Заседанието на КЕВР е насрочено за 15.00 часа и ще бъде закрито. На него ще се вземе решение каква ще бъде цената на електроенергията през нови ценови период.

Попитан еднаква ли ще бъде добавката "Задължение към обществото" за бита и бизнеса, Иванов отговори, че това ще стане ясно утре. Именно тази добавка към енергийния микс бе причината синдикати, работодалески и индустриални организации да протестират в цялата страна. 

На въпрос защо толкова късно се прави заседанието Иван Иванов се оправда с краткия срок, с който КЕВР е разполага да се запознае с промените в Закона за енергетиката. Те бяха приети на 24 юли.

Попитан дали защитава позицията, че трябва да се прекратят договорите с американските топлоцентарали Марица Изток 1 и 3, председателят на КЕВР обясни, че този въпрос не е бил обсъждан в комисията.

"Беше отложен. Не може да имам мнение, когато един въпрос не е обсъждан официално", коментира Иванов и допълни, че КЕВР няма становище по внесения законопроект за прекратяване на въпросните дългосрочни договори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама