Строят пристройка към училището в ромския квартал „Победа”

17:50, 30 юли 15 25 665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОУ „Христо Ботев” в квартал „Победа” пусна обществена поръчка за изграждането на пристройка към основния корпус на учебното заведение. Това става ясно от справка на Topnovini.bg на сайта на Агенцията по обществени поръчки. Прогнозната стойност на проекта е 805 148 лева без ДДС.

Допълнителното крило се предвижда да бъде на два етажа с обща площ от 870,70 кв.м. Продължителността на изпълнението на поръчката е в рамките на 360 дни, като ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта.

Предложенията от страна на фирмите, желаещи да се включат в търга, могат да бъдат подавани до 9 септември. Ден по-късно пък офертите ще бъдат отворени от специализирана комисия в заседателната зала на Община Бургас.

Финансирането на новото крило е свързано с проекта, приет от Общинския съвет в Бургас, за изграждане на пристройка към ОУ „Христо Ботев” в квартал „Победа”. Там няма детска градина, а училището няма достатъчно капацитет за всички деца, липсват свободни класни стаи, където децата да се занимават. „Затова разработихме този проект, с който ще изградим нова пристройка към училището в квартала, където ще има стаи за предучилищна подготовка за децата, за занимални. Ще има лекарски кабинет, физкултурен салон и всичко необходимо за работа в училище”, обясни пред Topnovini.bg зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева още в края на месец юни.

Припомняме, че миналият месец Общините Бургас, Средец и Малко Търново получиха финансиране по програмата за подкрепа на социалното включване на роми и други уязвими групи. Проектните споразумения бяха подписани в София от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, швейцарския посланик Денис Кнобел и представителите на три общини – бургаския зам.-кмет Йорданка Ананиева и кметовете на Сливен и Русе – Кольо Милев и Пламен Стоилов. Трите района получиха близо 8 млн. лв. по българо-швейцарската програма за сътрудничество в подкрепа на уязвимите групи у нас. От тази сума 2,6 млн. лв. бяха за Бургас плюс общините Средец и Малко Търново, които също са включени в проекта като партньори. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама