Пловдивчани с нова акция срещу унищожаването на парк "Отдих и култура"

19:14, 31 юли 15 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова гражданска акция, целяща спиране унищожаването на парк "Отдих и култура", ще се проведе в Пловдив, съобщиха от Сдружение "Граждански Контрол – Защита на Животните".

Недоволни пловдивчани, еколози и общественици се събират на 3 август, понеделник, от 9 часа пред сградата на Регионалната дирекция за национален строителен контрол.

Организаторите посочват, че повод за новите действия е продължаващият строеж на зоологическата градина, който, по думите им, застрашава съдбата на целия парк "Отдих и Култура", променяйки функцията на цялата територия на парка от зона за озеленяване в зона за спорт и атракции. 

Припомняме, че на голяма пресконференция в Пловдив представители на граждански и природозащитни организации обявиха, че всичко, което се случва в зоната на Зоологическата градина, е незаконно. По техни сметка на мястото вече са изсечени повече от 200 дървета. Група активисти вече опита да заснеме какво се случва на място. В резултат възникна конфликт между гражданите и представителя на фирмата изпълнител "Запрянови 03" Иля Гонзалес, като двете страни взаимно се обвиниха и във физическо посегателство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама