Пореден проблем с правителствения самолет с Борисов на борда (обновена)

18:47, 30 авг 15 25 711 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителственият самолет "Фалкон", в който пътува премиерът Бойко Борисов, не е успял да кацне на летище „Пловдив”. След излитането от летище "Варна" трите колесника не са се затворили, потвърдиха от правителствената информационна служба.

Самолетът известно време е кръжал над летище „Варна”, защото е трябвало да бъде изразходено цялото гориво в самолета, за да се върне на аеропорта. След това успешно е кацнал.

Това е пореден инцидент с правителствения самолет.

"Бяхме уведомени, че проблемът е в електрониката- датчици не са могли да сработят. По процедура сме длъжни да се върне на най-близкото летище- това беше "Варна". Стояхме във въздуха само 15 минути. Хората са малко притеснени, но това е нормално", каза  пред бТВ транспортният министър Ивайло Московски, която също е бил на борда.

Пресаташето на премиера Севдалина Арнаудова, която също е пътувала в самолета обясни пред Нова телевизия, че в самото начало на полета командирът е казал, че има технически проблем.

"Наложи се да кръжим над морето, за да изхабим горивото, но този път беше по-кратко от предишния път, защото горивото беше по-малко заради кратката дестинация", обясни още тя. 

Заради инцидента Борисов не успя да присъства на официалното откриване на спортната зала "Колодрума" в Пловдив.

През февруари правителственият "Фалкон" отново с премиера на борда кръжа на София малко след излитането на самолета за Брюксел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама