Правителственият самолет се приземи аварийно във Варна

19:55, 30 авг 15 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три колесника на правителствения самолет "Фалкон" не са се прибрали след излитането му от Летище Варна за Пловдив, което е наложило машината да кръжи над Черно море и да се приземи аварийно на варненския аеропорт. На борда на самолета са били премиерът Бойко Борисов и министърът на транспорта Ивайло Московски, потвърдиха от правителствената информационна служба. 

"Бяхме уведомени в началото на полета, че проблемът е в електрониката – датчици не са могли да сработят. По процедура сме длъжни да се върнем на най-близкото летище, което беше "Варна". Стояхме във въздуха само 15 минути. Хората са малко притеснени, но това е нормално", каза транспортният министър Ивайло Московски. Всички пасажери са добре, няма пострадали.

Заради аварията министър-председателят няма да може да присъства на откриването на спортна зала "Колодрума" в Пловдив. Той поднесе своите извинения чрез министъра на културата Вежди Рашидов.

Това е вторият подобен инцидент с правителствения самолет за тази година, след като през февруари левият колесник на фалкона не се прибра след излитане от София за Брюксел. "Моето мнение е, че следващият сервиз трябва да е директно при производителя, защото явно не може да се открие къде точно стават тези проблеми", заяви транспортният министър Ивайло Московски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама