Реформаторите се споразумяха за единна регистрация на изборите (Обновена)

16:20, 31 авг 15 / Политика 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторите единодушно решиха да се явят на местните избори с единна регистрация, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Tова стана ясно по време на съвместното заседание на петте партии от Реформаторския блок, провеждащо се в момента в сградата на столичната ул. „Раковски“ 134. 

Представители на всички партии от Реформаторския блок се събраха в сградата на СДС, за да изгладят обтегнатите напоследък отношения около споразумението за общо явяване на местните избори тази есен.

На срещата пристигнаха лидерът на ДБГ Меглена Кунева, заместник-председателят на ДСБ Петър Москов, лидерът на СДС Божидар Лукарски, председателят на БЗНС Николай Ненчев и този на НДПС Корман Исмаилов.

За срещата дойдоха и депутатите от ДБГ Димитър Танев и Настимир Ананиев, придружени от бившия просветен министър Даниел Вълчев. Преговорите започнаха без участието на първия в ДБГ Радан Кънев.

Подписването на коалиционното споразумение за явяване на местните избори ще се подпише до края на утрешния ден. Документът ще бъде подписан от лидерите на петте партии от РБ. 

„Нашата среща беше много позитивна. Благодаря на всички колеги, които присъстваха на нея“, каза на излизане пред журналисти лидерът на ДБГ Меглена Кунева, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Попитана защо Радан Кънев бойкотира заседанието, вицепремиерът отговори, че не е останала с такова впечатление. „Просто беше Петър Москов горе и смятам, че е съвсем нормално един човек с висока позиция в партията да може да я представлява. Не виждам нищо срамно в това“.

По думите ѝ реформаторите са от безопасната страна на споразумението за единна регистрация. „Нещо, в което никога не съм се съмнявала“.

На въпрос дали ще Реформаторският блок ще прерасна в единен субект, Кунева заяви, че в коалицията никога не са били на различно мнение за това. По думите ѝ всички трябва да се придържат към учредителното споразумение и всички органи да работят.

„Това са Изпълнителен съвет и други национални ръководства. Партията е това. Не е въпрос само в председателството ѝ. Вървим към един нормален, политически, демократичен субект“, убедена е Кунева.

Председателят на ДСБ Радан Кънев оправда отсъствието си с това, че е имал „много важна работа“. „Не предполагах, че толкова бързо ще свърши. Както се казва – добрите новини идват бързо. Направо отивам горе да работим по самото споразумение“, каза Кънев.

По думите му той е прочел прессъобщение и е бил сигурен, че реформаторите ще стигнат до това решение днес.

„Понякога е нужно малко само да се побутне, но наистина за час – това е великолепно темпо. Аз предупредих, че ще закъснея с един час“, повтори оправданието лидерът на ДСБ.

Според Радан Кънев до края на месеца не може да Реформаторския блок да прерасне в единен субект, както каза преди заседанието заместникът му Петър Москов.

„Да направим стъпка би било нещо много хубаво за нашите избиратели и българската политика“, завърши политикът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама