Георги Кадиев сезира общината за застрояването на столичните паркове

16:32, 31 авг 15 / Политика 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес депутатът от БСП Георги Кадиев внесе петиция до Столичния общински съвет и кмета на София Йорданка Фандъкова. Близо 700 човека са се подписали „За спиране на застрояването на Борисовата градина и Южния парк“.

Още вчера Кадиев обяви намеренията си в публикация на страницата си във Фейсбук. Кадиев категорично заяви, че настоява за прекратяване на застрояването на зелените площи в столицата и за промяна на Общия устройствен план на Столичната община и за промени и в предложения Подробен устройствен план на Борисовата градина. Отново в социалната мрежа депутатът от БСП обяви, че вече е внесъл петицията. Ето какво гласи публикацията му във Фейсбук от днес:

„Готово. Столичният общински съвет е сезиран, Фандъкова тоже. Казал съм и на 10-ина общински съветника, за да няма после "не знам". Благодаря още веднъж искрено на всички, отделили време да прочетат и подпишат петицията.

Надявам се, че София е само началото. И съм сигурен, че ще успеем“.

Петицията е провокирана най-вече от решението на общината за промяна на предназначението на терените на „Софияленд“, които в момента са зона за спорт и атракции, както и паркинга зад спортна зала „Малееви“, където вече има строителни дейности. Депутатът застана твърдо зад позицията, че тези терени са неизменна част от Борисовата градина и не трябва да се застрояват.

Петицията настоява и за промени в устройствения план на Южния парк, където по същата схема се предвижда отнемане на терени от парка и тяхното застрояване. Кадиев настоява и за насрочване на извънредно заседание на Столичния общински съвет с една – единствена точка – промяна на Общия устройствен план и спиране на строителството в парковете в столицата. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама