Три дами са кандидати за директор на РИОСВ в Шумен

17:05, 31 авг 15 25 701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евелина Павлинова Шишманова, Дияна Симеонова Стефанова, Лидия Николова Кунева са допуснати до втория етап на конкурса за директор на Регионалната инспекция по околна среда и водите /РИОСВ/ в Шумен, съобщава на интернет страницата си Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

Трите дами са преминали първия етап на конкурса, при който кандидатите се пресяваха по документи.

Конкурсната комисия не е разгледала документите на Венцислав Александров Кръстев, тъй като лицето е подало заявление в МОСВ, че се оттегля от участие в конкурса за директор на РИОСВ-Шумен.

Допуснатите кандидати до втория етап на конкурса за длъжността директор на РИОСВ-Шумен трябва да се явят на 08 септември от 13.00 часа в сградата на Министерството на околната среда и водите за провеждане на интервю. Интервюто ще включва и представяне на идеите на кандидата за организация на работа на структурата в рамките на не повече от 10 минути.

Министерството обяви конкурс за директор на екоинспекцията в Шумен в средата на юли. Постът стана вакантен в края на юни, когато със заповед на министъра директорът на РИОСВ в Шумен Теофан Димитров бе освободен от заеманата длъжност.

Изискванията към   кандидатите за директор на екоинспекцията в Шумен са да имат висше образование, минимална образователна степен - магистър - икономика, право, природни или технически науки, професионален опит - минимум 3 години на ръководна длъжност и/или 7 години опит в дейности по изготвяне на анализи, управление, мониторинг и контрол в областта на околната среда, трябва да имат умения за работа с MS Office, електронна поща, Internet.

Основни задачи на директора на РИОСВ ще са да осигурява провеждането на регионално равнище на държавната политика в областта на опазване на околната среда, да организира, ръководи и контролира цялостната дейност на РИОСВ, да налага глоби, имуществени санкции и принудителни административни мерки при констатирани нарушения на законодателството в областта на околната среда и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама