Изграждат първия нов тротоар по главната улица "В. Левски" във Велико Търново

17:15, 31 авг 15 / Общество Сподели в: 25 83 Topnovini Автор: Topnovini
Първият от двата нови тротоара по главната великотърновска улица „Васил Левски” вече се изгражда, съобщиха от общинската администрация.

Изпълнителите на проекта за реконструкция на пешеходните алеи започнаха да полагат паважа, като преди поставянето на блокчетата основата се подравнява.

Ремонтът на тротоарите по ул. „Васил Левски” е част от голям проект на Община Велико Търново за инфраструктура, който получи финансиране от републиканския бюджет.

Строително-монтажните дейности започнаха на 5-ти август. Първият етап включва южната пешеходна зона, която обхваща участъка от Студентки стол до парковото пространство край паметника „Майка България”.

Преди подмяната на настилката всички експлоатационни дружества, които разполагат с подземни комуникационни мрежи, направиха нужните промени по трасетата. По същия модел ще бъде обновен и северният тротоар, а след това улица „Васил Левски” ще бъде асфалтирана.

Община Велико Търново е изискала бързо възстановяване на нарушената настилка по ул. „Цар Освободител”, която бе отворена наскоро от експлоатационно дружество. Според изискванията това трябва да стане в срок от 3 до 7 дни.
Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани