Слави Георгиев: Рязката смяна на позицията на Гергов за Тотев буди недоумение

18:24, 31 авг 15 / Политика 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Допреди два месеца градският и областен лидер на БСП Георги Гергов публично, в това число и в телевизионно изявление, хвалеше сегашния кмет Иван Тотев. Сега изведнъж рязко смени позицията си. Това буди сериозно недоумение", заяви при участие в тв предаване общинският съветник от Патриотичния фронт Слави Георгиев.

Той добави и определи като притеснителен факта, че искането на Иван Тотев за изтеглянето на 30-милионния заем е било подкрепено с гласовете на двама души от БСП. В същото време групата на БСП в ОбС е подозрително тиха към сегашния кмет вече четвърта година, добави Слави Георгиев.

Припомняме, че днес при среща с граждани в район "Централен" народният представител и кандидат за кмет Славчо Атанасов заяви, че е наясно, че се изправя срещу двамата най-богати хора в Пловдив - Иван Тотев и Георги Гергов. "Но за мен по-важни са подкрепата и доверието на пловдивчани, а не силата на парите и властта", заяви Атанасов.

По повод сигнала за имущественото състояние на семейството на Иван Тотев, базиран на публикация в национален информационен сайт, който миналия петък от Патриотичния фронт обявиха, че внасят до Окръжната прокуратура, Слави Георгиев коментира: "Искаме проверка, тъй като от публикацията виждаме, че има несъответствие между печалбите на семейните фирми на кмета и инвестициите, направени във второто крило на хотел "Империал". Да, до момента проверките срещу Иван Тотев като физическо лице не показаха нищо, но нека си припомним, че и Делян Пеевски доскоро нямаше нищона негово име", посочи Георгиев.

Той припомни и факта, че самият Тотев при старта на изграждане на "Колодрума" е заявил, че спортната зала ще бъде завършена с 12 млн. лв., а в крайна сметка стойността й е достигнала 61 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама