Партиите да не се месят във висшите училища, скара се просветният министър

23:12, 28 сеп 15 25 691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партиите не трябва да се месят във висшите учебни заведения. Това обяви след откриването на учебната година в Стопанската академия в Свищов министърът на образованието Тодор Танев, цитиран от БНТ.

"Долу и вън партиите от академиите! Това е същото като в манастир – все едно партиите да искат да назначат някой за игумен на Рилския манастир“, гневи се професорът и каза, че не се надява това да продължава, ако тук има мъдри хора, а не подкупени от някои проекти в миналото.

„Хора, които чакат още някакви стотачки върху своите заплати… От такива българската наука и академията няма нужда! Да си ходят!", заключи министърът.

Изявлението му е по повод предстоящия избор на ректор на академията в Свищов в края на октомври. В началото на юни там се разрази скандал кой е легитимният ректор – 35-годишната проф. Теодора Димитрова, избрана от ректорския съвет или временно назначения със заповед на министъра – проф. Иван Върбанов.

Министър Танев подчерта, че се надява напрежението между двете страни в Стопанската академия да не продължава и разчита управлението й да се води от мъдри, а не от подкупни хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама