Пловдивчани обсъждат съдбата на тютюневите складове

07:07, 29 сеп 15 / Култура 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществено обсъждане за съдбата на тютюневите складове, организирано от Фондация "Пловдив 2019" с Община Пловдив, ще се проведе днес, съобщиха от общинската администрация.

Темата на обсъждането засяга проучване на общественото мнение за потенциала на сгради с културно и историческо наследство, както и паралела между Тютюневия град и вече успешно реализирания проект „Капана – квартал на творческите индустрии“.

Общественият дебат е стъпка в развитието на проекта „Тютюневият град“. Целта на срещата е да се съберат идеи, срещнат мнения, позиции и спомени.

Проектът е част от клъстера „Градски Мечти“ на ОФ „Пловдив 2019". Той е съсредоточен именно в зоната на Тютюневите складове около ул. „Иван Вазов“, е част от програмата, с която Пловдив спечели престижната европейска титла. „Тютюневият град“, както и „Капана - квартал на творческите индустрии“ са включени в клъстера „Градски мечти“ (програмна платформа „Трансформиране“), чиято цел е чрез средствата на културата и обществен дебат да оживи и обнови проблемни пространства, сгради и квартали в града.

Първа стъпка в реализацията на проекта, така както е планирано в програмата на Европейската столица на културата, е именно поощряването на гражданската инициатива. Тютюневите складове са неотменна част от пловдивската идентичност, емблема с огромна емоционална и културна стойност за жителите на града.

Събитието ще се състои днес от 17.30 ч. в Голяма конферентна зала на Дом на Културата „Борис Христов“.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама