Две жалби в ОИК-Сливен за предизборни материали

16:44, 29 сеп 15 / Политика 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За две постъпили жалби в ОИК-Сливен от началото на предизборната кампания съобщи говорителят на комисията Стелли Стефанова. Тя уточни, че те са подадени от ГЕРБ и са за поставяне на предизборни материали на нерегламентирани за целта места –  съответно по Лагото и в кварталите на града. Заповедта за премахването им е препратена към общинската администрация и се очакват действия от нейна страна.

Според статистиката в ОИК най-младият кандидат за кмет на местните избори в Сливенско е роден през 1994 година и е кандидат в Градско, а най- възрастният е роден 1939 година и е кандидат за кмет на Трапоклово.

При кандидатите за общински съветници най-младият е роден през  1996 година, а най-възрастният – през 1939 година.

Стелли Стефанова припомни, че до 10 октомври се подават заявления за гласуване по настоящ адрес, ако се различава от актуалния в личната карта.

Тя поясни, че са назначени членовете на всички 183 секционно-избирателни комисии в общината, а до 22 октомври ще има яснота за евентуално разкриване на още три допълнителни секции - две в болничните заведения и една в затвора, но при условие, че там има до 10 души, които ще гласуват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама