Строят чисто нов тенис център в София, ще разполага с 8 корта (снимки)

16:51, 29 сеп 15 / Спорт 25 1022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
София ще се сдобие с чисто нов тенис център, който ще е на световно ниво. Той ще е съобразен с най-новите тенденции в спорта. Проектът за изграждането му вече е готов, като е изготвен от спортното министерство, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Ресорният министър Красен Кралев обясни, че комплексът ще бъде построен на мястото на бившия стадион „Юнак“, намиращ се в Борисовата градина в непосредствена близост до метростанцията на Националния стадион „Васил Левски“.

Тенис центърът ще бъде на три нива, с четири покрити и четири открити корта, с подвижен покрив, който ще се прибира за 5 минути. Капацитетът му ще е за 4 000 седящи места, 1 400 от които във ВИП-зоната.

По време на втората годишна конференция „Строителство и инвестиции на спортни съоръжения 2015“ Красен Кралев се похвали, че през тази година са направени частични ремонти на спортен комплекс „Дианабад“, зала „Раковски“, стадион „Академик“ на 4-ти км и стадион „Академик“ до зала „Фестивална“. Сега стартирали пък ремонтите на Зимния дворец, зала „Фестивална“ и зала „София“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама