Два пъти си сменял името старозагорецът, издирван от Интерпол

17:52, 29 сеп 15 25 846 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорецът Калоян Драгиев, обявен за издирване с червен бюлетин на Интерпол, два пъти си е сменял името. Това стана ясно на съдебно заседание в Пловдивския апелативен съд, където той обжалва определението си за задържане, постановено от  Старозагорския окръжен съд.

На заседанието става ясно, че Калоян Драгиев живее с бременна  жена в момента и е управител на собствена фирма. Пред съда Драгиев заявява: Няма какво да кажа. Два пъти съм си сменял името. Той моли съда да му бъде определена мярка за неотклонение „домашен арест“, защото имал фирма, която ръководи, и се грижи за приятелката си.   

Според пловдивските магистрати обаче, налице е реална опасност той да се отклони, поради което временната мярка „задържане под стража” постановена от Старозагорския окръжен съд е потвърдена. Определението е окончателно.

Припомняме, че по искане на Окръжна прокуратура Стара Загора с определение на Старозагорския окръжен съд на 25 септември бе  задържан 31-годишният български гражданин Калоян Драгиев, обявен за издирване с червен бюлетин на Интерпол. Драгиев е задържан по повод постъпило  искане от съдебните власти на САЩ, в което са посочени обвиненията, заради които се издирва, и законите, които е нарушил, а именно - кражба на лични данни в 99 случая, банкова измама, използване на средства за неправомерен достъп -18 случая, притежаване на средства за неправомерен достъп и други, като максималното предвидено наказание е 30 години лишаване от свобода.  Декларирано е намерението на съдебните власти на САЩ да искат екстрадиция на Драгиев.

 Искането е за временно задържане т.е за срок от 60 дни, посочени са две валидни заповеди за задържане, издадени съответно на 19 октомври 2011 г. от Второинстанционен съд в област Whitfield, щата Джорджия, САЩ  и на 29 февруари 2012 г. от Окръжен съд на Източен окръг на щата Тенеси, САЩ. Искането съдържа описание на фактите по случая, включително време и място на извършване на престъпленията.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама