Шампионът по планинско бягане стана баща, бебето се роди в Сливен

17:28, 30 сеп 15 / Спорт 25 602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден след като бе в Сливен и обяви амбицията си да изпревари лифта към Карандила и  сподели част от спортните си постижения един от най-добрите атлети в бяганията на дълги разстояния и планинските бягания Шабан Мустафа днес стана баща за втори път Вчера заедно с него на срещата с журналистите в града под Сините камъни бе и съпругата му Еметула, която свенливо сподели, че именно днес  очаква отново да стане майка. Събитието вече е факт, а за него съобщава сп. Атлетика.

Семейството се радва на дъщеричка, която е кръстена Зейнеп-Нур и се роди в сливенската болница „Хаджи Димитър“. Двойката има и момче родено през 2008 г.

Шабан Мустафа е шампион на България на маратон за 2014 г. и първи на националния шампионат по планинско бягане дълга дистанция, а наскоро спечели и високопланинския маратон „Юнгфрау“ в Швейцария.

Освен национален състезател той е ръководител на спорта в родната му община Сунгурларе и организатор на крос-кънтри състезанието „Сунгурларска долина“.

В Сливен преди дни  атлетът направи първи опит да изпревари лифта към Карандила, но 2 минути го разделиха от „рекорда”. Вторият опит да се справи с предизвикателството ще бъде на 26 октомври при по-голяма и класна конкуренция в лицето на Кирил Николов –Дизела, Красимир Костов и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама