Десетки се включиха в протеста в защита на "Юбер" (обновена)

19:15, 30 сеп 15 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки граждани и шофьори протестираха в защита на "Юбер" пред сградата на Върховния административен съд (ВАС) на бул. "Ал. Стамболийски", предаде репортер на София Topnovini.bg. Те са се организирали във Фейсбук веднага, след като стана ясно, че ВАС спира дейността на услугата.

Протестиращите апелират за свобода на пазара и права на потребителите, които сами да избират какви транспортни услуги да ползват. Едни от плакатите, които те държаха, гласяха "Качествен транспорт", "Комисия за защита на копърките", както и "Комисия за защита на картелите".

„Против сме решението за забрана „Юбер” да не оперира на територията на България”, заяви протестиращият Никола Гълъбов. Според него тази фирма за споделени пътувания предоставя по-добра услуга от таксиметровите фирми.

Светлин Петров е шофьор на „Юбер” от два месеца и половина. За клиентите, които му се доверяват, той каза пред София Topnovini.bg, че около 30% са чужденци, които ползват услугата в другите държави. По неговите думи те „са се опарили от българските таксиметрови шофьори”. „Не съм тук да кажа „Долу такситата, да живее „Юбер”, тук съм да кажа, че държавата 20 г. не може да се справи с така наречените копърки”, сподели още Петров и допълни, че е доволен от работата си.

Припомняме, че в понеделник, 28 септември, ВАС потвърди незабавното изпълнение на решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). С него се постановява прекратяване на установената нелоялна конкуренция от страна на "Юбер Б.В." и "Разиер Опърейшънс Б.В".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама