ЧЕЗ ще отчита електромерите извънредно

16:33, 30 окт 15 25 764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Електромерите на клиентите на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще се отчитат извънредно заради предстоящата промяна в цената на електроенергията за битови и бизнес клиенти от началото на месец ноември, съобщиха от компанията. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши окончателното поскъпване на тока в неделя, 1 ноември.

От ЧЕЗ уверяват, че е създадена необходимата организация за бързо и коректно отчитане на електромерите в Западна България, като за целта са ангажирани допълнително 314 служители. Те ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни. Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на дружеството.

Отчетите могат да се извършват и самостоятелно от клиентите, които да декларират показанията на своите средствата за търговско измерване. Те ще трябва да запишат данните от електромерите си на 31 октомври и да ги подадат към компанията между 1 и 5 ноември. Отчитането ще става през уебсайта на ЧЕЗ, меню „Самоотчет“, по електронната поща на адрес [email protected], на телефонната линия на компанията и в центровете за обслужване на клиенти в работните дни от 2 до 4 ноември.

При самоотчета трябва да се посочат данните от електромера по всички тарифи, датата, на която е направен отчетът, клиентския номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания.

Подадените данни от клиентите ще се считат за отчетено потребление към 31.10 .2015 г., включително. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама