455 униформени пазят реда на балотажа във Варненско

16:53, 30 окт 15 25 707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
445 полицаи са ангажирани за осигуряване на охраната по време на балотажа на местните избори в неделя във Варненско, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.

Служителите на реда ще пазят общо 364 Секционни избирателни комисии (СИК), като 10 са общински, а 9 подвижни. 190 полицаи са ангажирани да пазят утре, 31 октомври, а 255 в самия ден на балотаж.

За охраната на Общинската избирателна комисия във Варна, която функционира в Двореца на културата и спорта, са ангажирани 49 служители на реда. Съвместно с Общинската избирателна комисия (ОИК) е създадена организация за съпровод и охрана на бюлетините до тяхното пристигане в СИК.

Освен физическата охрана на СИК е създадена организация за приемане и отработване на сигнали за нарушаване политическите права на гражданите.

Денонощни телефонни линии за приемане на сигнали от гражданите, свързани с нарушения на изборния процес ще работят до деня на изборите. Гражданите могат да сигнализират за рушения или при съмнения за извършвани престъпления на телефони 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Сигнали и жалби могат да бъдати изпращани и на електронния адрес на ОДМВР - Варна: [email protected]

На тел. 112 също се приемат денонощно сигнали за нарушаване на правилата за организиране и провеждане на изборите. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Като сигналите биват предавани в компетентните структури на ОДМВР - Варна.

По линия на противопожарната безопасност в изборния ден ще бъде осигурено засилено дежурство от състава на варненската пожарна. В полицията е създаден Оперативен щаб за управление на силите и средствата, участващи в обезпечаването на обществения ред и сигурността по време на произвеждането на втори тур на избори за кметове на 1 ноември.

Всички звена за издаване на документи за самоличност в ОДМВР- Варна ще работят на 31 октомври  от 08:30 часа до 17:30 часа и на 1 ноември от 08:00 часа до 18:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама