"Горещи точки в педиатрията" обсъждат на конференция в Русенския университет

16:56, 30 окт 15 25 873 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Педиатри от различни градове в България се включват в единадесетото издание Научно-практическата конференция „Горещи точки в педиатрията“, съобщават от учебното заведение. Събитието се провежда в Канев Център на Русенския университет. Паралелно с пленарните доклади и дискусиите, във фоайето на залата се представят най-актуалните продукти на фармацевтичните компании.

В церемонията по откриването се включиха ректорът на Русенския университет, чл.-кор. проф. Христо Белоев, зам. областният управител Станимир Станчев и председателят на Българската педиатрична асоциация, проф. Владимир Пилософ. Председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, д-р Даниела Дариткова, изпрати поздравителен адрес, в който благодари на колегите си за отдадеността им към професията и грижата за най-малките пациенти, и пожелава успех на конференцията. 

В началото на форума ректорът, чл.-кор. проф. Христо Белоев, изрази удовлетворението си, че в Русенския университет ще се разискват въпроси за опазването на детското здраве от професионалисти от цялата страна и изказа благодарност на организаторите - Съюзът на учените – Русе, Катедра „Педиатрия“ на Медицински университет-Варна и МБАЛ-Русе.

Председателят на Българската педиатрична асоциация, проф. Владимир Пилософ, сподели идеята към Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация да бъде създаден консултативен съвет от хора, които са ангажирани в детското здравеопазване. 

Първата тема, с която започна конференцията, беше представянето на проекта „Чуй детето – приятелско към детето правосъдие”, изпълняван от Института по социални дейности и практики. Той има за цел да подобри ситуацията на децата, жертви или свидетели на насилие, като се прави индивидуална оценка на специфичните им потребности. Участниците ще обсъждат възможности за лечение на различни болести при децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама