Ненчев изрази задоволство от бюджета за отбрана

19:16, 30 окт 15 25 903 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на отбраната Николай Ненчев изрази задоволство от отделения бюджет за отбрана за следващата година и благодари на финансовия министър Владислав Горанов „за проявената финансова дисциплина при съставяне на бюджета.“

„Изразявам дълбока признателност към другите колеги министри и най-вече към министър-председателя за проявеното разбиране към сектор „Отбрана““, казва Ненчев в изявлението си, разпространено от пресцентъра на военното министерство. „Бих искал да благодаря и на президента на Републиката, за това че свика Консултативен съвет по национална сигурност именно на тема „Отбранителни способности на Република България“ и винаги е бил съпричастен към очакванията на въоръжените сили.“

Според бюджетните разчети за догодина Министерството на отбраната получава 1.34 % от БВП за следващата 2016 г., като целево се заделят от държавния бюджет други 80 милиона лева за ВВС и 80 милиона лева за ВМС.

По-рано днес Горанов каза, че в бюджета са предвидени пари за купуването на "половин ескадрила бойни самолети или осем броя" и „многофункционални модулни патрулни кораби“.

В бюджета на Министерството на отбраната за Сухопътните войски ще бъде осигурен значителен дял от предвидените капиталови средства в размер на 54 милиона лева. Те ще бъдат вложени в поддържането на постигнатото и придобиване на нови отбранителни способности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама