5 русенски преподаватели с награда "Посланик на свободния дух в моето училище"

14:17, 31 окт 15 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима преподаватели бяха отличени с награда "Посланик на свободния дух в моето училище" в Русе. Евгени Желязков, клавирен педагог от НУИ, Мирослава Костадинова, преподавател по математика в МГ, Маша Станчева, преподавател по руски език в СОУЕЕ, Здравка Георгиева, начален учител в СОУ "Васил Левски", Галина Панова, преподавател по изобразително изкуство в СОУПНЕ. Извън регламента със специална награда е отличена пенсионираната преподавателка София Кафеджиева.

При голям интерес протече тазгодишното издание на конкурса „Посланик на свободния дух в моето училище“. От 1 до 27 октомври са изпратени 28 писма от ученици, като за приза бяха предложени 19 учители от 12 училища.  

Конкурсът се провежда по инициатива на Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на ВН-социален проект на Еконт и е посветен на Деня на народните будители. Според регламента му ученици от всички училища на територията на община Русе имаха възможност да предложат  преподавател, който според тях е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“.

Най- активни бяха децата и младежите от СОУПНЕ „Фридрих Шилер“, които номинираха за награда четирима свои преподаватели. По двама бяха претендентите за приза учители от СОУ „Васил Левски“, АГ „Гео Милев“  и  СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“,  а по един - от  ПГСАГ „Пеньо Пенев“, СОУ „Христо Ботев“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, МГ „Баба Тонка“, ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“, СОУ „Възраждане“, СОУ „Йордан Йовков“ и  ОУ „Любен Каравелов“.     

Сред предложените са пет начални учители, преподавател по пиано и по интериорен дизайн, учители по Български език и литература, Математика, Физика, География, История, Изобразително изкуство, Музика, Руски език, Философия и др. Номинациите са разгледани от жури в състав: д-р Страхил Карапчански – Зам.-кмет „Европейско развитие“ и Председател на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;

Ирена Петрова - Директор на Дирекция „Култура и образование“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; Мария Георгиева – Гл. експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; Елена Минкова – Изпълнителен директор на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“; Маринела Колева – Директор на „Социални проекти“ в „Еконт“ ЕООД

Съобразно подадената информация и мотивите, посочени от учениците, журито определи пет носители на приза „Посланик на свободния дух в моето училище“. Наградите бяха връчени на тържествена церемония днес, 31 октомври. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама