Германия и Австрия ограничиха движението на мигранти през общата си граница

15:17, 31 окт 15 / Свят 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германия и Австрия решиха да ограничат преминаването на мигранти и ще бъде позволено те да преминават вече само през пет пункта по общата им граница. Така ще се контролира по-добре потокът от хора, съобщи днес германското външно министерство, цитирано от Франс прес.

Мярката влиза в сила незабавно, съобщи говорител на министерството. Той не съобщи кои ще са граничните пунктове, през които е позволено преминаването. Миналия месец Берлин и Виена се споразумяха да запазят границите си отворени за бежанците, което доведе до засилване на притока на мъже, жени и деца, бягащи от бедност или войни. В средата на септември контролът по границите беше възстановен, но мигрантите можеха да влизат в Германия от всякъде. Повечето от кандидатите за убежище преминаваха през 800-километровата граница между Бавария и Австрия.

Австрия организира от седмици транспорта на хиляди мигранти към Германия. Други пристигат по собствен път, често минавайки границата през гората.

В сряда германският вътрешен министър Томас де Мезиер обвини Австрия в некоректно отношение. Той заяви, че Виена изпраща хиляди хора хаотично, след падането на нощта, без подготовка и на различни места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама