Незаконен кран причинил разлива на гориво край село Ценино

16:17, 31 окт 15 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разлив на гориво край новозагорското село Ценино е установен днес. При дълбока оран трактор закачил незаконно поставен кран на нефтопровода от Бургас за София. Течът е овладян, опасност за хората няма, съобщиха очевидци.

Сигналът в полицията е подаден в 5,20 часа. Хора от обслужващата петролопровода фирма забелязват спад в налягането на тръбата в района на Ценино. Уведомяват централата и спират подаването на нафта. Звънят в полицията и Пожарната. 

„Към момента имаме информация, че селскостопанска машина при оран е прекъснала петролопровод”, информираха от полицията.

Районът е отцепен, прокопан е и канал, за да се ограничи разлива.  Установена е и причината - монтиран допълнително кран, директно върху петролопровода

Незаконният кран, който е от по-старо време и не се е използува, е причинил днешните проблеми.

„Екоинспекцията издаде предписание за рекултивиране на почвата. Взети са и проби и в зависимост от техните резултати, може да има и административна санкция. Опасност за хората няма, а възстановяването на почвата ще е за сметка на поддържащата фирма” уточниха от РИОСВ Стара Загора.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама