Няма оцелели в катастрофата на руския пътнически самолет

16:26, 31 окт 15 / Свят 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма оцелели от катастрофата на руския пътнически самолет на Синайския полуостров. Това съобщават официални представители на Египет, цитирани от агенция AP.

Припомняме, че днес сутринта самолетът на авиокомпания „Когалимавиа“ с 217 пътници и седем души екипаж изчезна от радарите. Всички хора на борда са били руски граждани.

Той е излетял от летището на египетския курорт Шарм ел-Шейх с дестинация Санкт Петербург и се разби в планински район при много лошо време.

Падайки от височина около 10 000 метра, самолетът се е разцепил на две части, като по-малката - откъм опашката, се е запалила, а по-голямата се е ударила в скала.

Междувременно, премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента и министър-председателя на Руската Федерация Владимир Путин и Дмитрий Медведев. 

„Позволете ми от свое име и от името на цялото българско правителство да изкажа съболезнования на близките и роднините на загиналите в самолета на руската авиокомпания „Когалимавиа”, изпълняващ полет от египетския курорт Шарм ел Шейх до Санкт Петербург", се казва в съобщението, разпространено от правителствения пресцентър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама