Наградата за най-успешно читалище в Търговище за втори път отиде в село Стража

07:19, 29 ное 15 / Култура 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втори път читалище "Развитие - 1926" в търговищкото село Стража получи голямата награда за цялостна дейност. Наградата беше връчена на Третата церемония за отличаване на най-успешните читалища в община Търговище от кмета д-р Дарин Димитров. Секретарят на отличената културна институция Илияна Петрова благодари на общинската администрация, на своите читалищни колеги и заяви, че този успех всъщност е за цялото село Стража.

Раздадени бяха още плакети за номинираните читалища и купи за първите определени в седем категории. За развитие на библиотечно-информационна дейност беше наградено читалището в село Кралево. За културно-просветна дейност приза получи читалището в село Давидово. Отличени за любителско художествено творчество яха от читалището в квартал Въбел, а за автентичен фолклор, занаяти и събори колегите им от Буховци. Признание за общоселски празници получи читалището в село Драгановец, за реализирани проекти и партньорства - читалището в Баячево, а за граждански и социални инициативи наградата беше за село Дългач. Поощрителни призове за поддържане и обогатяване на традиционни читалищни дейности получиха читалищата в селата Макариополско, Острец, Здравец и Алваново, а награда за активна помощ на читалищата в Общината бе за Албена Недева за дейността й като председател на Общинския читалищен съвет.

В церемонията със свои изпълнения участваха гостите от читалища "Боян Пенев" и "Тодор Петков" - Шумен, от Младежкия дом в Търговище, Читалище "Напредък", Обединения детски комплекс, от състава "Геренче" в кв. Въбел и други изпълнители. Началото и краят на церемонията бяха белязани от хор "Родна песен" с химните на читалищата и на народните будители.

За инициативата си да отличават читалищата организаторите  получиха поздравителен адрес от Министерството на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама