Един загина, а трима са ранени при катастрофа край Бузовград (обновена)

08:18, 29 ное 15 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28-годишен водач загина, а други трима са ранени тежка катастрофа край Бузовград, съобщиха от полицията.

Инцидентът станал точно в полунощ. По пътя от между казанлъшките села Бузовград и Розово, в посока изток, се движел лек автомобил "Мерцедес C-180", управляван от 28-годишният П. Г. от село Овощник.

На около 800 метра от Бузовград, на десен завой, при движение с несъобразена скорост,  «Мерцедес»-ът навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в движещият се в посока запад таксиметров автомобил "Шкода Фабия",  управляван от Д. Ц. на 52 г. от Казанлък. В таксито на задната седалка са пътували мъж на 41 г. и жена на 39 г.

Пострадалите са транспортирани първоначално до Центъра за спешна помощ в Казанлък. След прегледа П. Г. е транспортиран за лечение до УМБАЛ «Проф. Стоян Киркович» в Стара Загора с фрактура на десен крак, контузна рана на главата и комоцио. По-късно е починал от травмите си.

Водачът на таксито Д. Ц. също е изпратен за лечение в Старозагорската болница, с   фрактура на таза, фрактура на ляв глезен и комоцио, без опасност за живота.

Возещият се в таксито 41- годишен мъж, е получил контузна рана на главата и комоцио. Оставен е за лечение в Казанлъшката болница, без опасност за живота, а 39- годишната жена е получила натъртване на гръден кош. Обслужена е амбулаторно и е освободена.

Двамата водачи не са тествани за употреба на алкохол, поради влошеното им здравословно състояние. Взети са кръвни проби за анализ.

Извършен е оглед на местопроизшествието. В Районното полицейско управление в  Казанлък е образувано досъдебно производство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама