Партия излиза с отворено писмо във връзка с увеличение на данъците в Сливен

09:05, 29 ное 15 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отворено писмо, подписано от депутата Петър Петров, председатели на местни организации и членове на НФСБ във връзка с намеренията за драстично увеличение на данъците в Сливен, ще бъде връчено на публичното обсъждане на общинския бюджет в понеделник.

„Не сме съгласни заради греховете на управленията в предишни мандати и натрупаните от тях задължения, да плащат гражданите. Не смятаме, че драстичното увеличаване на данъци е първата стъпка, която трябва да прави новото управление на Сливен”, заявяват от НФСБ.

Писмото е адресирано до кмета на Община Сливен Стефан Радев и с копие до областния управител  Димитър Сяров и до медиите.

В писмото се казва:

            Уважаеми г-н кмете,

Във връзка с Ваше изявление относно трагичното състояние на финансите на Община Сливен, което сте заварили, също така и произтичащо от него предложение за увеличаване на данък сгради, такса смет и данък МПС, в качеството си на граждани искаме да получим отговор на следните въпроси:

1.         Ще потърсите ли отговорност за натрупаните задължения и законността на проведените обществени поръчки по съответния ред.

2.         Според Вас реална ли е цената за сметосъбиране и сметоизвозване, която е договорена в момента. Имате ли анализ как тя е формирана.

3.         Каква е събираемостта на местните данъци от граждани и фирми.

4.         Събират ли се данък сгради и такса смет в кв. „Надежда”.

5.         Как и за чия сметка се извършва сметосъбиране и сметоизвозване от незаконни сгради и имоти.

6.         Законен ли е начинът за определяне на такса смет, който се прилага в момента. Не се ли нарушават съдебни решения по въпроса.

7.         Във връзка с Вашето искане да се увеличат данък сгради и МПС възниква въпросът как се поддържа уличната инфраструктура. В много случаи гражданите нямат нормален достъп до имотите си.

Във връзка с провеждането на публичното обсъждане на новия общински бюджет Ви предлагаме да бъдат потърсени начини за повече приходи в бюджета, като например събиране на такси от синя зона, решаване веднъж завинаги въпроса с незаконните гаражи според закона и събиране на дори и минимални наеми, преглед на концесиите и оптимизиране на събираемостта по тях, преглед на отдадените и неотдадените, но ползващи се водоеми общинска собственост и разширяване на възможностите за приходи от тях и други начини и способи за пълнене на бюджета. Смятаме, че в бъдещите годишни бюджети трябва да се залагат средства за общински предприятия и дейности за сметосъбиране и сметоизвозване, озеленяване и текущо поддържане, както и преструктуриране на общинската фирма Охрана и СОТ, която да има права да налага глоби и актове.

Настояваме за Вашия писмен отговор, спазвайки Вашите предизборни обещания за разумно и прозрачно управление на Община Сливен.

 

                                                        

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама