Вторият фестивал „Хляб и вино” започва в Стара Загора

09:36, 29 ное 15 25 602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вторият фестивал „Хляб и Вино`2015” ще се проведе днес  в покритата барбекю-градина на ресторант „Орфеида“ в парк-хотел „Стара Загора”,  съобщиха организаторите.

От 12 часа до вечерта, старозагорци и гостите на града ще станат свидетели на истинска винено-кулинарна вакханалия. Те ще имат удоволствието да дегустират най-добрите вина на водещи български винарни. Рамо до рамо с водещите български винопроизводители застават пазителите на древните тайни на хлебарското изкуство – пекарите. В Стара Загора пристигна и кралят на пица-акробатиката – Радо Кирязов, който неотдавна спечели 6-то място на Световното кулинарно първенство в Италия.

Майстор-пекарите ще направят впечатляващи демонстрации по приготвяне на пълнозърнест, типов, ръжен хляб, бял селски хляб, хляб със сушени домати и босилек, с маслини, хляб с квас, със закваска, с дива мая, с жива мая и какви ли не още чудесии, от които посетителите ще могат да опитат. Ще има и месене и печене на тържествена погача със символите на Стара Загора, които ще бъдат изработени от тесто с помощта на гостите на фестивала.

Тежката артилерия на шеф готвачите подготвя истински кулинарен маратон по демонстративно готвене на шедьоври с вино, ще се обясняват тънкостите на всяка рецепта, а гостите ще имат удоволствието да дегустират техните произведения.

Тази година организаторите на фестивала „Хляб и Вино“ са прегърнали благородна благотворителна кауза. Цялата сума от входната такса от 5 лв., ще бъде дарена  за закупуване на специална електрическа количка на 9-годишния Алекс Недков от Стара Загора, който страда от спинална мускулна дистрофия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама