79 са жертвите на катастрофи от началото на годината в Пловдивско

11:33, 29 ное 15 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
79 души са загинали по пътищата в Пловдивско от началото на годината, съобщи говорителят на КАТ "Пътна полиция" инсп. Ботьо Гиргинов пред радио "Фокус".

От началото на 2015-а са възникнали 268 тежки пътнотранспортни произшествия, уточни Гиргинов. "Продължава да бъде голям броят на пътнотранспортните произшествия, възникнали вследствие на висока и несъобразена с пътните условия скорост. Само от началото на месеца до 26 ноември са санкционирани 238 водачи, които са управлявали с превишена скорост. Съставени са и 34 фиша", каза още той.

През изминалия месец на територията на Пловдивска област са възникнали 17 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци, като в два от тези случаи пешеходците са загинали, а 19 са ранени. "Само на територията на Пловдив, за периода от 1 до 26 ноември, са констатирани общо 2278 нарушения на правилата за движение по пътищата. Констатирани са и 19 нарушения на пешеходци, които са санкционирани съответно с два акта и седемнайсет фиша", уточни говорителят на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив.

През целия зимен период ще има активен контрол за спазване от страна на пешеходците на правилата за пресичане, както и за даване на предимство на пешеходците от страна на водачите на моторни превозни средства, каза още инсп. Гиргинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама