Първото орхидеено общество у нас бе основано във Варна

13:12, 29 ное 15 / Любопитно 25 680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото орхидеено общество в България  бе учредено при огромен интерес във Варна. Идеята за това е на Крум Сотиров, експерт по орхидеите и международен лектор. Той изнесе лекция за невероятния свят на това цвете и отговори на десетки въпроси, с които го засипаха почитателите на орхидеите.

"Изнасял съм много лекции в САЩ и Канада и познавам отблизо работата на орхидеените общества там. Радвам се, че в родния ми град Варна има такъв голям интерес и се отзоваха толкова хора, за да направим наша организация и тук“, каза Крум Сотиров. За учредяването дойдоха ентусиасти от Балчик и Добрич. В плановете на обществото е да приобщи и почитатели от цялата страна.

Колекционерите на орхидеи тепърва ще учат от специалисти как да накарат любимото си цвете да цъфне или да отгледат екзотичен вид. В природата съществуват 26 000 вида орхидеи и близо 500 000 хибриди, създадени от човека. Обществото е начин почитателите да разширят познанията си, да се научат на практически умения и да се сдобият с рядък вид, какъвто няма масово по магазините.

В календара на Първото орхидеено общество е включено и голямо годишно изложение, на което като лектори ще бъдат поканени ботанисти, познавачи на орхидеите и вносители на цветя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама