Дискотеката на ужасите в Девня работела под прикритие

17:37, 29 ное 15 25 965 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дискотеката в Девня, в която възникна конфликт, довел до жестокото убийство на 23-годишния Мартин Тодоров от с. Николаевка, най-вероятно е работела незаконно под прикритието на сладкарница. Това заяви за  Topnovini.bg кметът на индустриалната община Свилен Шитов (на снимката).

"Едно от предизборните ми обещания към девненци бе да затворя това заведение, тъй като беше ясно, че рано или късно ще се стигне до убийство”, заяви Шитов. Процедурата по затваряне на един търговски обект обаче изисква време и прецизна юридическа работа, за да не може после наемателят да осъди общината, а заведението да отвори отново.

Именно с тази задача е натоварил екипа си новоизбраният кмет още след встъпването си в длъжност, но за съжаление времето се оказва недостатъчно, за да се предотврати най-лошото.

Девненци като цяло не посещават открай време въпросната дискотека в Младежкия дом в кв. Повеляново. По думите им тя била сборище на алкохолици и наркомани от околните населени места, включително и на мургави "баровци" от град Игнатиево, които се заяждали безпричинно с хората.

Въпреки десетките сигнали за системно нарушаване на обществения ред от видимо пияни и надрусани роми, ответни мерки не са предприети нито от полицията, нито от предходното ръководство на Община Девня. Това е така, защото доскорошният наемател на заведението, Лазар Славов – Калмука, е бивш общински съветник и го играел комбина с екскмета Атанас Кузев, спомнят си девненци.  

"Тази фирма дължи на Община Девня около 25 хиляди лева –  за наеми за периода от октомври 2012 до юли 2015, както и за ток и вода", разкри новоизбраният кмет Свилен Шитов. Съгражданите му са убедени, че новата фирма наемател също е свързана по някакъв начин с Калмука, макар и официално това да не е така.

Сега институциите се размърдаха, но както винаги след "Байряма”, коментират жителите на индустриалното градче. Част от тях дори не крият задоволството си от кървавата развръзка на конфликта в съботната сутрин, защото тя им дава надежда, че дискотеката ще хлопне кепенци завинаги.

Новоизбраният кмет на Девня е категоричен, че ще оправдае очакванията на своите съграждани. Свилен Шитов е разпоредил пълна проверка на документацията на обекта, а екипът му вече е открил гореща следа. Оказва се, че тази част от Младежкия дом е била предвидена за кафе-сладкарница и тепърва ще се разследва как точно се е превърнала в нощен клуб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама