ГЕРБ запази социалните привилегии на служителите на МВР

16:43, 30 ное 15 / Политика 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обещанието на управляващата партия ГЕРБ да запази социалните привилегии на служителите на МВР беше спазено. Днес исканията на финансовия министър Владислав Горанов за отпадане на част от придобивките им не бяха приети от парламентарната бюджетна комисия и на второ четене, което почти сигурно означава, че няма да минат и на гласуване в Народното събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Припомняме, че добилите популярност като от 9-ата до 16-ата точки от законопроекта за бюджета на МВР изкара служителите му на протести в цялата страна. Те успяха да блокират редица основни пътни артерии в големите градове, а в недоволството им се включиха дори и униформени полицаи, въпреки че нямат това право.

Така работещите в силовото ведомство ще продължат да получават допълнителни възнаграждения за прослужено време, а при напускане на системата за сигурност ще получават до 20 заплати, а не 10, както искаше Горанов. Остават в сила и надбавките за прослужено време и специфични условия на труд.

Разчетите за държавния бюджет за следващата година планира и отпускът в сектора да се запази на 30. Парите, които се получават по време на отпуск също няма да бъдат пипани. Лицата, работещи по трудово правоотношение, пък ще получават допълнително трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит.

Така полицаите постигнаха исканията си с мащабните протести, които организираха. Това те да запазят привилегиите си пък се превърна в основна тема в обществото, която раздели хората в двете крайности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама