Над 15 хил. души посетиха Дефилето на младото вино в Пловдив, изпиха 10 тона гроздов еликсир

19:06, 30 ное 15 / Култура 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекорден брой участници - над 15 хиляди, събра тазгодишното издание на фестивала "Дефиле на младото вино" в Пловдив, съобщиха организаторите от Съвета по туризъм. Дегустациите на младо вино се проведоха в емблематичните къщи на Стария град по традиция в последния уикенд на ноември.

За трите дни на събитието са консумирани общо над 10 тона младо вино. Огранизирани групи чуждестранни и български туристи от София, Варна, Русе, Свищов и други градове се включиха в дегустациите на последната реколта на 26 винопрозводителя от цялата страна.

Хит на дефилето се оказа малиновото вино, което вървеше много със специалните мезета, осигурени за дегустациите. С екологична продукция във фестивала се включиха и производителите на мед. За общото добро настроение пък се погрижиха музакантите и танцьорите от ансамбъл "Тракия", които бяха подговили специален репертоар за посетителите на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната.

Най-качествените гроздови еликсири бяха наградени на специална"Вечер на майсторите а виното"

Фестивалът "Дефиле на младото вино" е запазена търговска марка, регистрирана от Съвета по туризъм на Пловдив, за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последните петък, събота и неделя на месец ноември в различни къщи и на указани открити площи в Старинен Пловдив.

Дефилето цели да популяризира неповторимостта на Стария град и забележителностите на Пловдив, добрите качества на българското младо вино, да привлече повече туристи и гости на града и страната. В уютната атмосфера на възрожденските къщи на Стария град гостите на фестивала имат възможност да дегустират младите вина на производители от различни райони на страната.

"Дефиле на младото вино" се оганизира от Съвета по туризъм в Пловдив и Община Пловдив в активно сътрудничество с Националната лозаро-винарска камара, ОИ "Старинен Пловдив", ОП "Туризъм"- Пловдив, Фондация "Пловдив 2019", професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг фирми, производителите на сувенири и всички участници във винения бизнес, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама