Зала за сензорна терапия отвори врати към Ресурсния център в Добрич

19:28, 30 ное 15 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сензорна зала за подпомагане на деца със специални образователни потребности отвори врати към Ресурсния център в Добрич. Тя е нещо значимо, добро за нашия град, за децата, които имат нужда от подкрепа, сподели директорът на Ресурсния център Енеида Ненова. Тя обясни, че по разкриването на залата се работи от 2014 година. В нея са инвестирани само собствени средства на центъра. В залата ще работи сензорен специалист, която е лицензирана под ръководството на Кристиане Кул – професор в Мюнхенския университет и доайен на сензорната интеграция в Европа.

На официалното откриване присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева, Благовеста Бочева - началник отдел "Подкрепа на развитието, специални училища, интеграция" към Министерство на образованието и науката, началникът на РИО д-р Христо Боев, председателят на Националната асоциация на ресурсните учители Калоян Дамянов, ресурсни учители от Добричка област, от Варна, Търговище, Велико Търново и други.

Винаги съм вярвала, че всяко дете има право да развива своите способности, своите възможности според потенциала, който притежава, сподели д-р Баева.

В Ресурсния център се проведе и кръгла маса на тема: "Сензорна интеграция и образователно приобщаване на децата и учениците със специални образователни потребности, терапевтични подходи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама