Община Варна няма да вдига местните данъци и такси

19:29, 30 ное 15 / Политика 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местните данъци и такси във Варна няма да се променят и догодина. Това стана ясно на публичното обсъждане на общинския проектобюджет за 2016-а. Макрорамката за следващата година възлиза на 221,7 млн. лв., като приходите за делегирани от държавата дейности са в размер на 98,4 млн. лв., а местните приходи – 123,3 млн. лв.

Бюджетът за 2106-а е реалистичен, осигуряващ финансова стабилност и възможност за решаване на проблемите на гражданите на Варна, заяви заместник-кметът Пейчо Пейчев.

Приоритет №1 в харчовете на общината ще бъдат образованието и младежките дейности, средствата за които са увеличени с 2,4 млн. лева спрямо първоначалния бюджет за 2015 година и вече възлизат на 89,7 млн. лв. Общо разходите в сферата на образованието, здравеопазването, социалните грижи и инженерната инфраструктура представляват 75% от всички разходи по бюджета за следващата година.

"И през 2016-а ще продължим да работим усилено по всички останали направления на бюджета, а също и за създаване на условия за привличане на външни инвеститори", каза Пейчо Пейчев. Той допълни, че капиталовата програма е ориентирана към обновяване и подобряване на инфраструктурата, като значителни ресурси ще бъдат насочени към по-малките пътни артерии, квартали и междублокови пространства. Ще  продължат ремонтите на тротоари и на пътна инфраструктура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама