Софийската математическа гимназия с медали от международно състезание по информатика

20:14, 30 ное 15 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската математическа гимназия (СМГ) се представи силно на международното състезание по информатика, което се проведе в Шумен. В турнира „Джон Атанасов“ се включиха над 200 деца от България.

Паралелно със състезанието за седма поредна година се организира и международна надпревара по информатика по формàта на международната олимпиада по информатика. В нея участваха 80 български ученици, заявили участие и в двете състезания, и 64 състезатели от Румъния, Русия, Република Татарстан (в състава на Руската федерация), Сърбия и Молдова.

В група А при най-големите ученици (XI - XII клас) Христо Венев от СМГ зае второ място, а Иво Дилов от същото училище завърши трети.

В група В (IX - Х клас) Иван Иванов от Американския колеж в София приключи със сребро.

При учениците от 7-и до 8-и клас Алекс Цветанов от СМГ завърши с бронз.

При най-малките Йордан Илиев от СМГ си подели първото място с представители на Плевен и Русе.

В международното състезание при старша възраст Христо Венев подели първото място с представители на Русия. Иво Дилов същп подели своя сребърен медал.

При младшата възраст Иван Иванов завърши втори.

Официалното закриване на двете състезания и награждаването се състоя в зала „Проф. Венета Вичева”. Организатори на изявите са Министерство на образованието и науката, Община Шумен, Регионален инспекторат по образованието – Шумен, Факултет по математика и информатика към Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” и Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, гр. Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама