Манолова ще популяризира институцията на омбудсмана в местната власт

22:51, 30 ное 15 / Политика 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраните общински власти да конституират институцията на местния омбудсман в своите общини. За това призова омбудсманът на Република България Мая Манолова по време на Общото събрание на Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България /НСМОПРБ/.

Манолова предложи реализирането на национална кампания за популяризиране на институцията пред новоизбраните кметове и Общински съвети и подчерта, че това би било в защита на гражданския интерес по места.

Членовете на НСМОПРБ формулираха като основна цел на сдружението разширяването на мрежата от Обществени посредници в страната.

Общественият посредник на община Шумен Иван Капралов е избран за председател на НСМОПРБ. Гласуван е и нов състав на управителния и контролен съвет. Освен Капралов в управителния съвет на НСМОПРБ влизат Обществените посредници на София – Лилия Христова и на Пловдив – Юлия Юрдекова. Председател на контролния съвет през следващия двугодишен мандат ще бъде Общественият посредник на Попово – Росица Денева. Нейната дейност ще се подпомага от местните Обществени посредници в Бургас – Таньо Атанасов и в Кърджали – Расим Муса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама