Включиха Бургас към билборд кампанията за вътрешния туризъм

17:32, 30 дек 15 / Култура 25 807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас е една от общините, които ще участват в билборд кампанията за насърчаване на туризма в страната, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Идеята е да бъдат обхванати всички по-големи общини в страната, като по този начин ще се рекламират възможностите за туризъм по региони.

Рекламните билборди ще бъдат разположени на централни места, като на територията на една община ще се рекламират възможностите за туризъм в друга. Така знакови културно-исторически забележителности от един регион ще бъдат представени в друг.

Акцентът е поставен върху културно-историческите паметници у нас като средновековната крепост Баба Вида, археологическия комплекс Перперикон, късноантичната крепост Хисарлъка, Бесарбовския скален манастир, археологическия реверват „Абритус” и др.

Министерството на туризма ще изработи над 40 билборда, които ще бъдат поставени за период от близо 6 месеца на определени места, предоставени безплатно от съответните общини.

Кампанията вече започна и предстои поетапно поставяне на билборди в първите 11 големи общини – Разград, Русе, Силистра, Хасково, Видин, Велико Търново, Бургас, Кърджали, Габрово, Монтана и Перник. На по-късен етап ще бъдат включени и други общини в страната.

Подобна инициатива се реализира за първи път у нас и е естествено продължение на усилията на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм и популяризирането на възможностите за целогодишен отдих у нас. Целта на кампанията е както да повиши информираността на българите за страната им, така и да разнообрази националния туристически продукт. Тя надгражда и постигнатите резултати от приключилия проект „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм“, която успя да достигне до около 2 млн. души.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама