Родители и ученици от Каварна и Добрич ще участват в мерки за намаляване на домашното насилие

16:40, 31 дек 15 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„За Коледните и Новогодишните празници да си подарим добрина!” – с това послание ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ в с. Белгун предприема инициатива за повишаване на информираността и знанието сред местната общност с фокус върху ромите и други уязвими групи за намаляване на домашното насилие и насилието над жени и деца. Тази инициатива е начало на поредица от мерки за повишаване на обществената чувствителност и за развиване на нулева толерантност към домашното насилие и насилието основано на полов признак, съобщават организаторите от Сдружение „Център за образование, култура и екология 21“. Те бяха обсъдени на 18 и 19 декември 2015 г. с 25 представители на изпълнителната власт, образователни институции, доставчици на социални услуги, неправителствени организации. Инициативите са във връзка с изпълнение на проект „Живот без  насилие - информационна кампания за намаляване на домашно насилие чрез повишаване на информираността и знанието сред ромската общност и други уязвими групи“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм. Проектът се изпълнява от сдружение „Център за образование, култура и екология 21”.

Предвидено е в границите на проекта да се проведат 6  кампании за повишаване на информираността и знанието на уязвими групи за техните права, защита и подкрепа на територията на община Каварна - гр. Каварна, с. Белгун, с. Нейково, с. Травник, с. Челопечене. Очаква се в информационната кампания да се включат около 400 представители на рискови групи за домашно насилие и насилие основано на пола, около 20 жени, жертви на домашно насилие, които да бъдат информирани за техни права и мерки за преодоляване на последствията.

Община Добрич, както и учители и родители от ОУ „Йордан Йовкв”, град Добрич се присъединяват към тази инициатива в рамките на проекта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама