"Овергаз": Тече опит да се открадне един бизнес

17:27, 31 дек 15 / Общество 25 147 Topnovini
Тече опит да се открадне един бизнес – това е неофициалната позиция на „Овергаз“ за ситуацията около новината за спирането на доставките на газ от "Газпром" към компанията от 1 януари.

В момента в Министерския съвет тече втора среща при премиера Бойко Борисов, но от „Овергаз“ не са поканени.

Ръководителят на пресслужбата на компанията Нери Терзиева е публикувала в затворена Фейсбук група, че все още нямат писмо за спирането от „Газекспорт“, но пък собственикът на „Овергаз“ Сашо Дончев им е изпратил официално запитване преди два дни.

Газ в тръбите има в пълен размер поне за месец и нито един клиент няма да остане без гориво, уверява още тя.

Терзиева се възмущава, че въпреки това изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен продължава да твърди, че има писмо, газът спира и „плаши с отнемане на лиценза на компанията. Без да разбира, че така разкрива Плана“.

„Затова "Овергаз" ще пристъпи към уведомяване на индустриалните си клиенти, както е по закон. Ще ги помолим заедно с нас да се борят за свободен пазар на природния газ в България. Да се обърнат към "Булгаргаз" за доставка, което е и огромното желание на държавната компания. Разбира се, всичко това ще е за наша сметка. А битовите ни клиенти и малките потребители са си защитени по силата на нормативната уредба. Пак за наша сметка“, пише още тя. 

В заключение Нери Терзиева обобщава: „Фактите са свещени, коментарите са свободни. Аз чакам коментара за опита да се открадне един бизнес".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани