ДБГ: Меглена Кунева ще ускори реформите в образованието

13:38, 30 яну 16 / Политика 25 934 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единствената обсъждана кандидатура за министър на образованието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок бе тази на вицепремиера Меглена Кунева. Това заяви във Варна нейният заместник в ПП "Движение България на гражданите” Настимир Ананиев.

"Меглена Кунева е доказала, че се справя във всякакви ситуации и ще ускори реформите в образованието”, категоричен е народният представител.

Към средата на февруари се очаква Реформаторите да подпишат меморандум с ПП ГЕРБ, който по думите на Ананиев ще ускори и реформата в здравеопазването, енергетиката, държавната администрация и изборното законодателство.

По отношение на последното със законодателни инициативи от ДБГ се надяват да изчистят "мъртвите души” от избирателните списъци – чрез въвеждането на т. нар. "активна регистрация”.  Законопроектът за машинното гласуване и броене ще предотврати изборния хаос и ще въведе по-точно преброяване на гласоподавателите, убеден е депутатът.

"От ДБГ и РБ искаме още на предстоящите президентски избори половината секции в страната да бъдат пригодени за машинно гласуване”, подчерта Настимир Ананиев. Прогнозата му за електронното гласуване обаче не е така оптимистична. Заради технологични проблеми то би могло да бъде въведено най-рано след 3 години.

До няколко месеца се очаква и във Варна да бъде учредена младежка структура на партията, заяви председателят на МДБГ Стефан Марков, като подчерта, че морският град е много важен за партията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама