Танев отиде на "мъжки разговор" при Борисов

16:15, 30 яну 16 / Политика 25 690 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Просветният министър Тодор Танев се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, съобщава БТВ. На срещата са присъствали и депутати от Реформаторския блок - Гроздан Караджов, Иван Иванов, Мартин Димитров и Петър Славов.

На излизане от Министерския съвет, където е била срещата, Гроздан Караджов,  цитиран от "24 часа", обясни, че премиерът е имал въпроси към тях.

"Това е неформална среща и не мога да давам информация за нея", каза Караджов и обясни, че въпросите на премиера не били свързани с номинацията на Реформаторския блок на Меглена Кунева за нов министър на образованието. Депутатът каза още, че Борисов не е искал от тях да молят Танев да си подаде оставката. 

"Не знам за информация нито в едната посока, нито в другата. Ние имаме добра оценка за работата на министъра и смятаме, че той е достоен човек", каза Караджов на въпрос дали Танев се противи да подаде оставка.

Народният представител обяви, че в понеделник  гражданският съвет на реформаторите ще се събира, но предварително няма да каже нищо за срещата. На въпрос дали има други варианти, въпреки номинацията на Кунева, Караджов обясни, че има всякакви възможности, а решенията не се взимали при премиера.

Очаква се Танев официално да си подаде оставката, след като преди два дни тя беше поискана от Борисов със съобщение до медиите. Танев обаче обяви, че очаква да му бъде поискана от премиера лично, тъй като научил новината от медиите. Той каза още, че чака "мъжки разговор" с Бойко Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама