Пеевски проговори: Митът за мое влияние в съдебната система катастрофира

18:05, 30 яну 16 25 731 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наистина съм доволен, че напълно катастрофира митът за мое влияние в съдебната система. На всички граждани вече е ясно кой е кръгът, който е овладял българския съд и пише доноси, по които се изготвят доклади срещу България. Доволен съм, че след днешния ден стана ясно, че аз нямам никакво влияние върху прокуратурата и цялата съдебна система, както някои се опитваха да внушават. Ако имах такова влияние нямаше да бъде единствената обществена личност, призовавана многократно на разпит от прокуратурата в последните години.

Това обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски пред ПИК малко след интервю на главния прокурор Сотир Цацаров пред Нова телевизия, в което обяви че народният представител е проверяван, но ще бъде разпитан и по скандала „Яневагейт“. Пеевски обаче не е гледал записа с главния прокурор, защото не гледа телевизия.

Друго доказателство, че няма никакво влияние върху съда било пускането на лицата, за които имало съмнение, че се готвят да го убият. „След това прокуратурата не обжалва решението, с което те бяха освободени и не взе отношение по моите жалби за прекратяване на производствата“, посочи той.

„Готов съм да се явя на разпит, ако така е казал главният прокурор Цацаров. Ще се отзова на призоваването ми за пореден път в прокуратурата, защото спазвам законите. Но не ми е ясно какви са формалните основания да бъда викан точно аз по твърденията на Ченалова“, обяснява още той. 

Пред единствената медия, пред която говори, Пеевски допълва, че е скандално на фона на проверките срещу него да няма реакция срещу думи на Слави Трифонов срещу издателя на сайта Недялко Недялков, както и проверки срещу кръга „Капитал“. Към него обаче няма въпрос на прекратената от прокуратурата проверка срещу по сигнал на "Протестна мрежа". Той обаче я споменава като аргумент за чистото си минало.  За огромното влияние на Пеевски в съдебната система открито напоследък заговори и уволнената съдийка Румяна Ченалова,което личи и от нейните записани разговори с Владимира Янева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама