Бойко Борисов: Железопътна линия ще свързва Бургас с летището и Слънчев бряг

18:30, 30 яну 16 25 597 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Бургас имаше нужда от тези ремонти. Мисля, че всички тук са доволни. Какво можем допълнително да направим? Това е жп линията да отиде до аерогарата. Докато строим нея, съм възложил да ми направят проект за железопътна линия до Слънчев бряг. Това ще бъда голямо удобство за туристите, както и за туристическия бранш. Ще финансираме и обхода на Бургас”, каза при посещението си днес в Бургас премиерът Бойко Борисов. Той направи оглед на ремонтираната сграда на местната жп гара, придружаван от министъра на транспорта Ивайло Московски и бургаския кмет Димитър Николов.

„Това е което виждате към днешна дата. Вече е завършена жп гарата в Бургас. Искам да пожелая безаварийно и безопасно ползване и пътуване на всички граждани, които ще ползват железницата”, добави от своя страна министърът на транспорта Ивайло Московски.

По неговите думи, предстоят няколко важни неща, които трябва да се свършат в сектор транспорт, за да може да бъде той балансиран.

„Всичката тази инфраструктура, която ще приключи към средата на тази година по Южна България, да започнат да се движат нови влакове. В подготвителна фаза сме. Тази година трябва да оправим дълговете на БДЖ. Знаем как, имаме процедура. Паралелно с това колегите в регионалното развитие подготвят въвеждането на тол системата, което пък допълнително ще балансира пътнико и товаропотока между камиони и влакове. Това ще гарантира една устойчива стабилност занапред за железниците и считам, че целият транспорт ще бъде максимално балансиран”, каза още Московски и допълни, че предстои още много да се направи за Бургас.

„Бургас успя да си върне красотата и блясъка на един символ на града, а именно жп гарата. С това изцяло ново обновяване, ние започнахме да гледаме с по-голям оптимизъм и самочувствие и максимално гостоприемство”, каза кметът Димитър Николов.

Той допълни още, че цветът на жп гарата е точно този, с който е била боядисана при самото й създаване преди 80 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама