Борисов не вижда драма в европроверката на прокуратурата (снимки)

19:20, 30 яну 16 / Политика 25 753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов призова да не се драматизира исканата от Европейската комисия независима проверка на прокуратурата. В сряда официално в Брюксел беше представен критичен доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка в правосъдието и вътрешния ред у нас.

„По механизма, той и за това се казва за сътрудничество, и след като в тази сфера има радикално различни мнения, има инструмент и в Европейската комисия могат да се вземат съветници, които да наблюдават, да ни посъветват и да сътрудничим с тях. Така че аз съм го поискал, в доклада е вкарано, не виждам драма в това, точно обратното”, каза премиерът.

Борисов заяви, че и главният прокурор е прегърнал идеята. Според него това щяло да „успокои системата”.

По темата с бежанските потоци, премиерът коментира, че „колкото по-бързо се затворят границите, докато не се устроят хората или върнат обратно по родните им места, всичко останало не е честно, дори към тях".

„Чичо кмет да си гледа Бургас. За президент ще говорим след юни месец”, отговори Борисов на въпрос дали кметът на Бургас Димитър Николов ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за президент.

Бойко Борисов потвърди, че пенсионерите ще получат Великденски надбавки, като парите за тях щели да дойдат от завишените приходи от борбата с контрабандата.

"Първото, което съм възложил на финансовия министър е да се подготви за Великден пак да дадем 50 млн. лв. за нашите баби и дядовци, майки и бащи, да подпомогнем пенсионерите”, обясни той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама