Турция: Русия отново наруши въздушното ни пространство

19:31, 30 яну 16 / Свят 25 724 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Анкара обяви, че руски военен самолет Су-34 отново е нарушил въздушното ѝ пространство и официално призова посланика на страната, за да иска обяснение за инцидента, пише "Хюриет".

Руски изтребител-бомбардировач е нарушил турското въздушно пространство в 11:46 часа местно време в петък (29 януари), се посочва с съобщението на турските власти. Су-34 е прелетял в небето над Турция за 20-25 секунди – над провинция Газиантеп в югоизточната част на страната. Преди да навлезе в територията на страната самолетът е бил засечен от радари. и е получил предупреждение на руски и английски език. 

Турското външно министерство обвинява Русия в ескалация на напрежението и изрази възмущението си от "безотговорното поведение" на Москва.

Припомняме, че през ноември отношенията между двете държави бяха сериозно обтегнати, след като Турция свали руски бомбардировач. При инцидента бяха убити един пилот и руски морски пехотинец от изпратения спасителен екип. Последваха множество икономически санкции, наложени от Москва на Анкара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама