Властите във Варна се саморазправят с гражданин, дръзнал да протестира

13:27, 31 яну 16 25 1139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Назначената от Кирил Йорданов госпожица Даринка Колева, която се води началник отдел "Опазване на обществения ред", се оплакала в І РУП на МВР-Варна от гражданина Масис Бояджян за това, че е упражнил конституционното си право на мирен протест в зала "Пленарна" на Община Варна. Впоследствие варненецът е глобен от съда по Указа за борба с дребното хулиганство, като наложената му санкция е в размер на 100 лева, разказа потърпевшият пред Topnovini.bg.

Както вече съобщихме, на общинската сесия в сряда Бояджян издигна два протестни лозунга и не след дълго бе отстранен от иначе публичното заседание, което стана по разпореждане на заместник-кмета по сигурността Тодор Иванов. Същият е бивш шеф на варненската полиция, назначен на този пост от ексминистъра на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На следващия ден, четвъртък, Бояджян отново влязъл в зала "Пленарна" и наредил на президиума и по седалките мръсни и изпокъсани чорапи - "подарък" за корумпираните съветници, които безнаказано ограбват варненци. Местен сайт публикувал снимките на нестандартната арт инсталация, а малко по-късно сърфиращата в интернет чиновничка Даринка Колева ги видяла и силно се "възмутила". Заедно с шефа на отдел "Видеонаблюдение" Красимир Рачев те установили самоличността на "хулигана" и подали жалба в І РУП на МВР.

По случая е образувана преписка, а Масис Бояджян е призован да се яви в полицейското управление от младши експерта Иван Жечев. Същият "корифей" на милиционерската мисъл квалифицирал протеста на гражданина като "дребно хулиганство", без да са налице каквито и да било основания за това.

Тъй като Масис Бояджян бил служебно ангажиран, той не отишъл в полицейското управление и не след дълго на работното му място в кк "Златни пясъци" се изсипали трима полицаи, които го заставили да дава писмени обяснения по случая с чорапите.

Още на същия ден, петък, той бил призован във Варненския районен съд, където някакъв съдия с очилца, на име Пламен Караниколов, глобил гражданина със 100 лева. Решението на магистрата обаче е меко казано странно, тъй като не са налице дори обективните, да не говорим за субективните признаци на деянието "дребно хулиганство". И това е така най-малкото защото зала "Пленарна" е била празна, докато Масис Бояджян е редил чорапите на президиума и по седалките.

Явно несправедливата съдебна развръзка предизвика остра обществена реакция в социалните мрежи, а варненци организират протест в защита на Масис. Демонстрацията е насрочена за 2 февруари, вторник, от 16 часа пред Съдебната палата на пл. "Независимост", където Бояджян ще обжалва наложеното му административно наказание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама